He aha te take he makawe tinana kaha etahi wahine, engari he iti noa nga makawe tinana o etahi?

pikitia5

1. He hononga ira

Ka tātarihia e te rongoa haumanu na roto i te tātaritanga raraunga maha mo nga makawe o te tinana e piri ana ki te mata o te kiri: ko te 85.6% he hononga tata ki te hanganga ira ira.

Mena kei te noho tetahi o nga matua i nga taha e rua o nga matua i roto i te ahua o te ahua, ko nga makawe o te tinana e hipokina ana e nga reanga o muri mai o nga tama tane, kotiro ranei i runga i te mata o nga kotiro ka whakaatuhia ano hoki i roto i te ahua tino nui.

E ai ki te tātaritanga o nga maataapono whaiaroaro: ehara i te mea ko nga makawe o te tinana anake e whakawhirinaki ana ki nga ira ira o nga matua e rua, engari he paanga ano ki tona ahua me tona ahuatanga.I raro i te tohutohu a te taote Too worry.

2. Ko nga taumata homoni e pa ana ki

Ko te nui o te hunanga o nga homoni tane ka whakakino tika i te toenga endocrine tangata.I roto i te wa poto, ka whakaatuhia nga makawe tinana o nga wahine ki te ahua whanaketanga, ina koa mo nga kotiro me te 65.5% o te katoa o nga ihirangi endocrine i roto i te tinana o te tinana.I roto i te ahua matotoru.

I te mea he nui rawa te hunanga o te homoni tane, ko nga huringa i roto i te huringa paheketanga o te tinana o te tangata ka raru tonu, ka ngawari ki te arahi ki nga ahuatanga o te tinana penei i te larynxia me te nui o te whakaheke toto.I raro i nga tohutohu a nga taote, he mea tika ki te whakapumau i ona ake taumata whakaheke o te estrogen androgen ma te tango i nga raau taero.

pikitia2

3. Painga kai

Mo te kai kai, ko te tupono o te 35.5% o te ahua o nga makawe tinana wahine e hono tata ana ki te kai.Ko etahi o nga wahine kua whakawhanake i nga tikanga kai hinuhinu, nui-calorie i roto i o raatau oranga o ia ra.Ko te tupono o nga mate metabolic mau tonu.

I roto i te wa poto, ka whakaatuhia tana ake tere tere i roto i te whakawhanaketanga o te heke, e tino pa ana ki te hunanga o te hunanga o te estrogen i roto i te tinana o te tangata, a kua raru ano te tipu o ona makawe tinana.

4. Polycystic ovary syndrome

Ko te ahuatanga o te tinana i puta mai i nga taote me nga tohunga mo te mate pukupuku haumanu i whakarōpūhia te ahuatanga ahuwhenua i puta mai i te ngoikoretanga o te ovarian ki te makawe tinana kaha.Ko te nui o te hunanga o te estrogen i roto i te kaiwhakawhiwhi ka pa ki te take o te tipu o te tipu i nga taha e rua o te waewae tangata me te waahi perianal.

Ko te tupono ka puta mai i te mate polycystic he tata ki te 75.9% teitei ake, a ko nga tohu e kitea ana i roto i te wa poto ko te tauwehenga hurihuri o te hunanga o te estrogen.E ai ki te tātaritanga tauanga o nga raraunga rongoa, 55.6% o nga wahine e mate ana i nga mate polycystic ovary syndrome 55.6% Te tupono Ka whakaatuhia te whanaketanga o te tinana i roto i te ahua o te ahua.

pikitia6

5. Nga take taiao

Nga raruraru tika o nga mea oranga o te taiao o waho o te tinana tangata ka tipu nga makawe.

Ko te mutunga, ko te rogen me te estrogen e whakaatuhia ana i roto i te whanaketanga o te 2: 1, ka pangia nga pores e te ahua whakaheke me te ahua o te hihiko i roto i te wa poto.


Te wa tuku: Hanuere-31-2023